Publicaties & Artikelen

Toveren met naalden - Interview in de Gelderlander van 10 maart 2012

Kathinka Droogleever Fortuyn is filosoof en werkte jarenlang als fysiotherapeut. Sinds 2002 is ze een van de circa 55  Japanse acupuncturisten die Nederland telt. „In tegenstelling tot de Chinese acupunctuur prikken wij niet dóór de huid maar houden de naalden er tegenaan. Het effect is hetzelfde, maar je hoeft mensen dus geen pijn te doen. Dat sprak me direct aan.”

pdf logo
Lees het hele artikel 'Toveren met naalden'. 

Hollands Duo Dagboek - verslag Kersenbloesem workshop Tokio

Van 19 tot en met 22 maart 2006 vond de vierdaagse Kersenbloesem workshop plaats in Tokio, voor alle niet-Japanse leden van de Toyohari Association. Kathinka Droogleever Fortuyn en Ton van Huffelen bezochten samen het congres. Beiden hielden zij een dagboek bij. In verkorte vorm werd het gepubliceerd in de Huang Ti, de uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en in de Zhong Xin, het vakblad van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Geneeskunde ZHONG. Hier op de website van de Nederlandse Toyohari Vereniging (NTV) valt hun volledige verslag te lezen in de vorm van een duo dagboek. Twee blikken op dezelfde gebeurtenissen.

pdf logo
 Lees het hele verslag Hollands Duo Dagboek

Moxa uit Duitsland - Interview in de Huang Ti in nr. 1 voorjaar 2012

Om ons beroep als acupuncturist te kunnen uitoefenen, hebben we onder meer werkmateriaal nodig: naald en moxa. Eén van de specialisten op het gebied van acupunctuurbenodigdheden is Henning Heise uit Berlijn. Hij is eigenaar van de webshop DocSave, en startte zijn bedrijf in 2005. Hij was uitgenodigd voor de EBTA gesponsorde workshop in Den Haag (16-18 september 2011). Hoe kom je in zo'n vak terecht? Acupuncturist Ton van Huffelen sprak met hem.

logo pdf
 Lees het hele interview Moxa uit Duitsland