Japanse acupunctuur

Pijnloos

Japanse acupunctuur-stijlen onderscheiden zich door hun zeer geconcentreerde  en subtiele naaldtechniek, waarbij de naald de huid niet of nauwelijks raakt. De behandeling verloopt daardoor pijnloos. Dat is voor mij een van de belangrijkste redenen om te werken met acupunctuur volgens Manaka en Toyohari.

​Klachten

Acupunctuur kan worden aangewend voor een groot scala aan klachten. De afgelopen tijd bijvoorbeeld, behandelde ik kinderen en volwassenen die slecht sliepen of die hoofdpijn hadden. Ik zag patiënten die last hadden van onbegrepen buikpijn of die in rouw bleven na het overlijden van een naaste. Maar evengoed behandelde ik mensen die te lang last hielden van een pijnlijke schouder, onderrug, enkel of ander gewricht.

​Vitaliteit

Het doel van de behandelingen is het herstellen van de eigen balans, waardoor het zelfherstellend vermogen verbetert, de vitaliteit toeneemt en de klachten afnemen of verdwijnen.

Informatie

Er zijn vele informatieve websites over acupunctuur, de achtergronden, uitgangspunten en werking. Ik maakte voor u een keuze: